neljapäev, 28. jaanuar 2016

Muljeid rannast

Nüüd siis veidi sekka ka rannapuhkust. Vanad kondid tahavad ju ülessoojendamist. Nagu mere ääres kombeks, ennem hommikusööki, kohustuslik ujumine. Meri nagu supp. Vahet pole, kas oled vees või väljas.
Peale hommikusööki meie randa, aga Henno sügeleb jooksma. Sõge, aga mis teha, las siis läheb. Saadame Henno teele sõnadega, et otsigu üles ka lähim pood, kust õhtuks väike rumm rannas istumiseks osta. Baaris pakutav 4$ koks on suht lurr ja läheks meid tundes ka lõppkokkuvõttes suht kalliks. Seega Henno luurele ja meie peesitama. Tunni jagu hiljem saabubki puruväsinud "luuraja". Olla ära käinud lähima mäe otsas ehk 6 km sinna ja teine sama palju tagasi. Viimased km olla ikka väga raskelt tulnud, peaaegu, et kulmudel roomates. Ainuke asi, mis elule tagasi tõi, olid kaks kannu külma õlut. Need on vähemalt siin suht odavad, 1$ kann. Luureandmed, lähim pood on umbes 1,5 km eemal külas. OK, õhtune matk on paigas.
Edasi. Päike....ujumine...päike.... jalutuskäik piki randa...ujumine...päike...ujumine... külm õlu...ujumine....grillitud kaheksajalad....õlu...mango....päike...ujumine....massaaž...ujumine...päikeseloojang merre. Igav eks? Enamuses päike ja ujumine vaid.
Ainus, mis siin veidi rahu häirivad, ongi massaži, pediküüri, paaditripi ja nänni pakkujad. Lõbus seik ka sellega. Korraga seisab Coe ees väike murjamist poisike, pakkudes punutud käevõrusid 3$ tükk. Coe tahab aga kaelakeed. Pole probleemi, kohe punun, aga see maksab 5$. Coe vastu, OK, aga 3$ eest. Poiss, no-no-no,5$. Coe 3$, poiss vastu 5$. Coe teeme siis kesktee 4$. Poiss OK, 4$ ja coca baarist. Coe vastu, et see teeb ju ikkagi kokku 5$....ja sedasi pea 10 min. Poiss alla ei anna ja Coe ka mitte. Lõpuks jääb äri katki. Poiss läheb Alfi juurde ja teatab talle, kui tahad, teen sulle pika kaelakee 2$ eest ja kui homseni kannatad, siis saad kaelakee baarist ostetud ühe coca-cola eest. Coele ei andnud 5$ sentigi alla ja Alfile lubas coca eest ja palju pikema kaelakee. Kõva müügimees. Eks näis, kas homme see ka Alfini jõuab.
Ennem õhtusööki vaja nüüd rannaromantikaks valmistuda, ehk käia poes, et väike rumm koolaga osta. Mis seals ikka, pikki rannapromenaadi küla poole minema. Rannapromenaad on valmis ja ümberringi veel tühjus, ootamas kinnisvaraarendusi lähiajaks. Mnjah, sellist rahulikku bungaloromantikat vist mõne aasta pärast ei leia ka siit enam. Karta on, et sellises ilusas rannas on varsti suured hotelliketid kerkimas. Aga see selleks, meil vaja tänane õhtu veel üle elada. Peale mõningast pimedas kõmpimist leiame külapoe. Kangematest jookidest saadaval vaid kolme sorti kohalikku viskit. Mis seals ikka, võtame ühe prooviks, vast ei tapa. Siin pidavatki kõik kangemad napsud olema viski nime all, ükskõik mis sisu pudelisse valatakse. Poearve 4$ - selle eest siis üks suur viski ja kaks suurt coca-colat. Võrdluseks, et baarist saab sama raha eest ühe 4cl kokteili. Tagasiteel, meie küla vahele jõudes leiame vahetult ennem meie bungaloid kolm pisipoodi, kus ka välismaa napsu osta saaks. No kuradi Henno,.....saada veel teda luurele.
Õhtusöök rannakohvikus. Super. Kõik võetud mereannipraed viisid keele alla.
Edasi. Sume, sooja briisiga öö, laineloks randa, küünlad ja ... kohalik viski koolaga, mis oma maitselt ei meenutanud vähimalgi määral viskit, pigem mingit vanilla maitselist meile veel tundmatut jooki. Aga juua, praegust konteksti arvestades, kõlbab. Kas ka hommik seda kinnitab, seda näeme...?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar