teisipäev, 12. jaanuar 2016

5, 4, 3, 2, 1 ehk 5 päeva väljalennuni

Inks: Me teeme seda jälle :) Jumal teab, mis see on, mis rähnipoja puu otsa ajab või eestlased Aasiasse. Ilmateade võib muidugi olla üks tõsiseltvõetav põhjus. Kui Eestis oli täna kümme ja loetud päevad tagasi lausa paarkümmend külmakraadi, siis Lõuna-Vietnamis on on pragu 30-35 kraadi sooja. Ei saa öelda, et täna aknast tehtud pilt erineks kuidagi sellest, millega kaks aastat tagasi seda blogi alustasime.
Talv Eestimaal A.D. 2016

Kaheaastatagune käik jättis igati meeldiva mälestuse ja sealne rahvas oli väga sümpaatne. Lisaks vaheldus ja uudsus, seal on ikka kõik nii teistmoodi ja avastada on veel palju.

Sel korral õnnestus meil kaasa meelitada rohkem rahvast, lisaks meile endale ka Henno ja Aire ning Alf. Viis on hea seltskond, vähemalt hääletamisel ei tohiks probleeme tekkida.

Plaan on meil ka. Palju sellest realiseerub, oleme targad tagantjärele. Lühidalt, alustame endisest Lõuna-Vietnami pealinnast Saigonist (uuema aja nimega Ho Chi Minh), tahaks käia kuulsates Vietnami sõja ajal rajatud Cu Chi tunnelites, mõnes pagodis. seejärel siirdume kolmepäevasele Mekongi Delta tripile, mis peaks kolmandal päeval viima meid kiirpaadiga Mekongi pidi otse Kambodža pealinna Phnom Penhi. Kiire tiir turistikatel ja edasi Siem Reap'i ning ligi tuhandeaastane Angkor Wat tempel. Seejärel väike lend rannikule Sihanoukville'i ja mõned rannapäevad. Ja peakski kaks nädalat läbi olema. Google Maps ütles. et ca 2000 km tuur.
Meie kahenädalane marsruut, kuigi pole lennureiside tõttu päris täpne









Kõrvalepõikena ka selline soovitus, et kel plaan keset Eesti talve võtta ette soojamaa reis, siis tuleks varakult mõelda ja garderoob ning jalatsid varuda siis, kui Eestis ka vastav aastaeg on. Keset talve leida jalatsipoodidest midagi, mis sobiks jalga 30 kraadises kuumas polegi nii lihtne. Me õnneks pühapeäval Lõunakast Sportlandi Outleti jääkidest miskit ikkagi saime.
Papud juba kibelevad reisile :)


Coe: Jeah, peagi taas seiklema ja ära siit külmast. Kuigi, ega ka talvel ju midagi viga pole, aga seiklustuhin ületab selle. Näha ja kogeda midagi täiesti teistmoodi...selles on midagi seletamatut. Ja mis seal salata, egas parajat peavalu tekitas meis reiskava kokkupanek. Reisi pikkus ju "vaid" kaks nädalat, aga vaadata, kogeda oi kui palju. Kuidas mahutada võimalikult paljut selle aja sisse, samas, et ka ennast lolliks ei tõmbleks. Usume hetkel, et mitme plaani vahel sai valitud praeguseks kõige loogilisem marsruut ja ajakava. Eks näis ja lähitulevik näita. Elu olu ja tempo seal  ju hoopis teine  ning  oleme eelmisest kogemusest püüdnud sellega ka arvestada
Tundes meie reisi seltskonda, siis võib nii mõndagi põnevat meil lisaks veel varus olla.
Inks just kõrval nuuskas nina. Töö juures olevast kuivast õhust on nina veidi katki ja seetõttu tuli sekka ka veidi verist tatti. Selle peale oskas ta kosta vaid, näe ongi viimane aeg puhkama sõita, olen tööd rabanud nii, et veri ninast väljas. Ju see ka nii on.
Juhuu kõik usinad vietnamlased ja kambodžalased, siit me tuleme! 

Eks seda näitab ka reis, kuid loodetaavsti saab sellest blogist logi, st kirjutab, kes saab ja jaksab.





 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar